top of page

BOHO ZÁHRADA - NECHAJTE SA IŠPIROVAŤ FANTÁZIOU!

Updated: Nov 18, 2022

Viete si predstaviť krajšie prostredie pre váš domov ako živú, zelenú záhradu v štýle boho? Štýl, ktorý kladie dôraz na voľnosť a prirodzenosť, sa vo veľkom vracia do obľuby. Boho motívy (kedysi častejšie nazývané etno) čoraz častejšie a odvážnejšie využívajú dizajnéri, ktorí navrhujú interiéry a záhrady. Snívate o tom, že si pred domom vytvoríte čarovnú oddychovú zónu, kde si užijete leto? Pre fanúšikov boho štýlu sme pripravili krátky návod, ktorý vám zariaďovanie záhrady výrazne uľahčí!



Čo odlišuje záhradu v štýle boohoo?


Cool minimalizmus, najmä v záhradnej edícii, neladí s vaším temperamentom? Cítite sa presýtení všadeprítomným škandinávskym štýlom? Zistite viac o štýle boho charakterizovanom slobodou, prirodzenosťou a teplom! Netradičný štýl uviedol do života francúzsky bohém, ktorý sa stavia proti spoločenským konvenciám. Dnes známa podoba boho štýlu sa vykryštalizovala v minulom storočí vďaka hippies.

Záhrada v štýle boho je priestorom pre kreatívne predstavenia. Do popredia sa tu dostáva rozmanitosť, prirodzenosť, sloboda kompozície a eklekticizmus. Aranžmány často obsahujú zdanlivo nezlučiteľné motívy, ktoré vytvárajú originálny a nesamozrejmý celok. Základom aranžmánu je nábytok vyrobený z prírodných surovín. Medzi dominantné farby patrí svetlá béžová a biela v kombinácii s výraznými zemitými tónmi, najmä oranžová, červená, hnedá a zelená. Charakter priestoru zdôrazňujú suveníry z ďalekých ciest, farebné koberce, mäkké vankúše a koberčeky v patchworkových vzoroch, prútené hrnce a košíky, makramé a tapisérie. Aké prvky z katalógu Garden Space vám pomôžu dosiahnuť požadovaný efekt? Tu je zoznam najzaujímavejších produktov, vďaka ktorým si zariadite vlastnú a jedinečnú terasu v štýle boho!



CANNES - elegantný záhradný set v štýle boho


Prvou položkou v zozname nábytku, ktorý sa hodí do atmosféry záhrady v štýle boho, je zostava CANNES. Pôsobivá zostava nábytku pozostáva z tvarovo tvarovanej dvojmiestnej pohovky, dvoch kresiel a malého stolíka, ktorý možno použiť aj ako prídavné sedadlo. Nábytok CANNES je základom dobrého, nadčasového dizajnu. Zakrivené, dekoratívne línie, prirodzená povrchová úprava, ľahká forma sa perfektne hodí nielen do boho aranžmánov, ale aj do klasických, retro a rustikálnych. Hlavným stavebným materiálom nábytku, ktorý tvorí krásnu kávovú súpravu, je ratan - exotická surovina získavaná z pružných kmeňov ratanových paliem rastúcich v Ázii. Výhonky sú veľmi poddajné, čo vám umožňuje vytvárať z nich originálne formy. Po vysušení sa stanú tvrdými a odolnými. Keď hovoríme o výhodách nábytku CANNES, nemožno nespomenúť pohodlie pri používaní. Nízka konštrukcia a profil harmonizujúci s krivkami tela zaisťujú optimálne podmienky pre relaxáciu.

Ratanová súprava CANNES sa vyznačuje ľahkým tvarom. Nepreťažuje kompozíciou, preto je vítaná aj na malom balkóne. Nábytok je dostupný v dvoch farebných variantoch - v prírodnom odtieni ratanu a v bielej farbe s vymývanou štruktúrou. Vyzerajú skvele v každom vydaní!



Záhrada v štýle boho vhodná na relaxáciu - hojdačka NICE


Milujete leňošenie na čerstvom vzduchu a oddávate sa blaženému leňošeniu? Vaša nová záhrada v štýle boho sa stane intímnou oázou relaxu, len ak nájdete miesto pre PEKNÚ hojdačku - jedinečný kus nábytku s veľkými možnosťami.

Ratanová hojdačka sa stane ucelenou súčasťou záhrady v štýle boho. Nami navrhovaný model sa líši od klasických drevených hojdacích lavíc. Dizajnéri, ktorí spoluvytvárali značku Vimine, sa rozhodli pre iné riešenie - vytvorili jediné zavesené kreslo zaisťujúce ten najvyšší komfort. Hlboká, prelamovaná hojdačka je vyplnená mäkkým vankúšom. Ak chcete zistiť, aký veľký je potenciál NICE, choďte dovnútra, zatvorte oči a dajte kus nábytku do pohybu... Uvidíte, ako všetky vaše starosti odídu s neustálym pohupovaním!


NICE, podobne ako závesné kreslo KOKON a hojdačku BELLA, je možné namontovať dvoma spôsobmi - priamo na hák pripevnený na strechu / konár stromu alebo na pevný stojan. Rám, ktorý je súčasťou súpravy, je vyrobený z práškovo lakovanej ocele - spoľahlivého materiálu s vysokou odolnosťou proti mechanickému poškodeniu a meniacim sa poveternostným podmienkam. Rám je stabilný a odolný, čo zaisťuje plnú bezpečnosť osoby odpočívajúcej v hojdačke.


Záhrada v štýle boho otvorená pre hostí


Vo veľkej záhrade v štýle boho sa oplatí nájsť miesto pre zostavy LYON alebo NIMES. Zostava pozostávajúca z veľkého stola a šiestich alebo ôsmich stoličiek vám umožní užiť si každý teplý deň v spoločnosti priateľov a rodinných príslušníkov. Umiestnením klasickej zostavy do srdca aranžmánu vytvoríte pre seba a svojich blízkych priestrannú, slnkom zaliatu jedáleň ukrytú medzi bujnými kríkmi, kvetmi a stromami.

Stoly LYON a NIMES vytvoria jedinečné duo so sviežou zeleňou. Nábytok je vyrobený z teakového dreva - krásne farebný materiál s jedinečnými vlastnosťami. Teak rastúci v ázijských monzúnových lesoch je na rozdiel od európskych druhov nasýtený kyselinou kremičitou a olejnatými látkami. Vďaka nim je drevo tvrdé, odolné voči mechanickému poškodeniu a vonkajším faktorom, ako je UV žiarenie, extrémne teploty, ale aj agresívne chemikálie.


Vimine nábytok - pre lásku k prírode


Vybavením záhrady v štýle boohoo nábytkom Vimine robíte malú láskavosť matke prírode. Všetky produkty prezentované v katalógu rešpektovaného výrobcu sú vyrobené zo surovín získaných z ekologických zdrojov - indonézskych plantáží trvalo udržateľného rozvoja (ratan) a recyklácie (teakové drevo). Dôležité je, že aj výrobné metódy sú ekologické. Každý kus nábytku a doplnkov je vyrobený výhradne ručne, čo je viditeľné na prevedení každého detailu. Aby si stôl zachoval svoj bezchybný tvar po celé roky, mal by byť chránený špeciálnym bezfarebným olejom. Ošetrenie by sa malo opakovať pred každou sezónou.


Pamätajte, že záhradný nábytok vyrobený z prírodných surovín neznáša kontakt s mrazom a nadmernou vlhkosťou. V jesennom a zimnom období je vhodné zostavu skladovať na suchom, vetranom mieste, napríklad v pivnici alebo garáži. Okrem toho by mal byť nábytok pred opätovným použitím impregnovaný v súlade s pokynmi výrobcu.

Ratanové kvetináče a záhradné koberce – bodka nad „i“ v záhrade v štýle boho

Viete si predstaviť záhradu v štýle boho bez akýchkoľvek ozdôb? Práve dekorácie do veľkej miery vytvárajú neopakovateľnú atmosféru aranžmánov podľa pôvodnej konvencie. Začnite dokončovať dekorácie výberom črepníkov. Modely vyrobené z ratanu alebo kameňa budú najlepšie vyzerať v boho záhrade. Boho kvetináče vyzdvihnú krásu každej rastliny. V predaji nájdete nádoby rôznych tvarov a veľkostí, takže ľahko nájdete model, ktorý vyhovuje potrebám danej rastliny.


Terasa, altánok a balkón zariadené v štýle boho sú útulné a teplé. Požadovaný efekt dodajú textilné doplnky - terasový koberec v púdrovej ružovej alebo vanilkovej farbe, vankúše a koberčeky. Vzory látok môžete ľubovoľne kombinovať a vytvárať tak originálny mišmaš. Zaujímavý efekt získate, keď plynový krb postavíte ku kompletnému nábytku, ktorý dodá efekt skutočného ohňa. Môžete si byť istí, že osviežená záhrada sa stane vašou obľúbenou oddychovou zónou.

135 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page