top of page

8 nádherných jarných odieňov vlasov, ktoré uvidíme všade v roku 2022

Verím, že neexistuje nič také ako zlý čas na zmenu farby na vlasy (viem, som toxická), ale jar je ten čas. Zima sa cíti ako nikdy nekončiaci čas, obzvlášť tento rok, ktorý každý jeden deň je to takmer to isté, takže keď konečne zažijeme tie malé záblesky lepších dní, zmena farby vlasov je skutočne tá najmenšia vec, ktorú môžete urobiť. Tiež len hovorím: Jarné farby na vlasy sú vždy najkrajšie.

Či už vám trocha ľahkosti okolo tváre spôsobí pocit, že ste práve prežili svoje vlastné jarné prázdniny pre dospelých, alebo ste pripravení vyzerať na nepoznanie (presne môj typ človeka), myslite na najhorúcejšie tohtoroočné farby vlasov. Pripravte sa na trendy tóny, výrazné farby ale aj možnosti nenáročné na údržbu. Správna farba na vlasy vás vie oživiť a rovnako omladiť.



Farebné odtiene vlasov


1. Jahodový odtieň vlasov


Ak hľadáte výraznú zmenu a chcete sa dostať do hlavného trendu, sú to jahodové tóny. „Táto farba je momentálne veľmi in – často som ju videla aj na fotkách z týždňa módy v New Yorku. Broskyňové podtóny lichotia každému tónu pleti. Ak chcete byť ešte odvážnejší, môžete siahnuť po žiarivejšej broskyňovej červenej, ktorá skutočne rozžiari vaše črty. Našťastie tento trend môžete realizovať mnohými rôznymi spôsobmi, pretože môžete ísť trochu tmavšie pre vzhľad „jahodovej brunetky“ (veľmi cool dievča) alebo svetlejšie pre klasickú jahodovú blond.



2. Tlmené ružové odtiene vlasov


Túto jar a leto si myslím, že uvidíme veľa ružových vlasov, ale konkrétnejšie fialových. Táto popolavá, tlmená, tónovaná farba sa vždy vracia každú druhú sezónu. Je to zábavná farba na teplejšie mesiace, ale nie je to nič príliš svetlé alebo bláznivé. Túto farbu môžete svojim blond vlasom pridať pomocou semipermanentného kondicionéra na základ vašej farby, môžete použiť kondicionér na farbu, aby vaša farba zostala živá čo najdlhšie.



Nezabudnuteľné odtiene blond


3. Medová blond


Tzv. „Bronde“ je dokonalý spôsob, ako získať žiarivú farbu bez obetovania zdravia vašich vlasov. Pandémia všetkým ukázala dôležitosť nenáročnej farby na údržbu a časom vidíme veľký záujem uprednostniť zdravie vlasov pred výraznými, jasnými zmenami farieb. Tieto vlasy vyzerajú ako pobozkané slnkom, a to vďaka teplým, zlatým tónom. Namiesto popolavých, sivých tónov minulosti, „slnkom pobozkané vlasy, ktoré bez námahy splynú s vašimi prirodzenými korienkami, sú tou správnou cestou.




4. Baby blond


Nechápte ma však zle: blondínka nikdy nevyjde z módy. Tento rok to vidím na platinové odtiene. Táto farba nie je zlatá ani popolavá – je to pravá, neutrálna blond. Spomeňte si na Pamelu Anderson z 90. rokov. Udržujte svoje vlasy v správnom tóne tak, že si dohodnete schôdzku so svojím kaderníkom, aby ste si medzi farbeniami udržali tón raz týždenne použite fialový šampón zriedený s vaším obľúbeným šampónom (hoci fialové vlasy by vyzerali celkom roztomilo…).


Tmavšie odtiene vlasov


5. „Luxusná hnedá“


Táto farba obletela internet po tom, čo sa naše obľúbené blondínky ako Sofia Richie, Hailey Bieber a Gigi Hadid vrátili ku svojim (doslovným) koreňom a túto zimu sa rozhodli pre hlbší tón. Odborníci však predpovedajú, že tento trend budeme naďalej pozorovať počas jari a neskôr. Aj keď by ste si mohli normálne myslieť, že na jar a leto je prirodzené ísť svetlejšie, táto hlbšia farba pôsobí elegantne a odlišne – čo je všetko, čo po zime strávenej vo vnútri hľadáme. Ale ak ste sa už máte tento luxusný odtieň hnedej a chcete to trochu zmeniť, kadernící navrhujú pridať do prednej časti melír, aby sa rozjasnila tvár, pričom by ste brunetka zostala aj vo zvyšku vlasov.



6. Rámovanie tváre


Posledné dva roky bol tento trend videť na každom od Ciary cez SZA až po Bellu Hadid, tzv. odvážne rámovanie tváre. A aj keď tento trend určite tak skoro neopustí Generáciu Z, ak máte radi prirodzenejší prístup k svojim vlasom, horúce sú aj o tón svetlejšie mlíryv okolí tváre. To dodá vašej tvári toľko jasu a dá sa dosiahnuť na všetkých farbách vlasov, typoch, strihoch a tvaroch tváre.



7. Karamel Balayage


Karamelová brunetka nie je žiadny nový koncept, ale je to spoľahlivý spôsob, ako zmeniť svoju prirodzenú farbu bez toho, aby ste urobili zásadnú zmenu. Ak chcete byť na jar sviežejšia, pridá to jas a teplo. A pretože práve sem smeruje moja predstava, predstavte si, ako dobre by to vyzeralo s vlasmi zapletenými vo vrkoči. Toto ale doma radšej neskúšajte – investujte do dobrého kaderníka, ktorý vám dodá ľahkosť bez toho, aby vám vlasy úplne spálil (je to možné).


8. Čierna


Atramentová, uhlovo čierna je sexi a špeciálna – a veľmi nepravdepodobná voľba na jar a leto, a preto ju milujem. Udržujte ich lesklé pomocou vlasového oleja a vždy nezabudnite použiť tepelnú ochranu, pretože nadmerné teplo môže časom zmatniť farbu vlasov (čím viac viete!).


164 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page