top of page

Záhradné slnečníky - ktorý si vybrať?


Mohutný slnečník je vítaným spoločníkom v každej záhrade. Vybavenie z ponuky popredných výrobcov nemá takmer nič spoločné s malými a nestabilnými okrúhlymi modelmi, s ktorými sme sa ešte donedávna stretávali pri posedení na väčšine terás.


V súčasnosti nájdeme v obchodoch so záhradným vybavením výnimočné slnečníky, ktoré veľmi dobre plnia svoju funkciu a zároveň štýlovo zdobia priestor. Dnes sa pokúsime nájsť odpoveď na známu otázku: s ktorým záhradným slnečníkom si budete môcť užívať vašu záhradu bez ohľadu na počasie? Akú farbu by mal mať váš záhradný slnečník? Prečítajte si naše rady a dodajte svojej záhrade úplne nový rozmer!


Odolný záhradný slnečník - ktorý model vydrží roky v perfektnom stave?


Prvým parametrom, ktorému by ste mali pri kúpe záhradného vybavenia venovať väčšiu pozornosť, je kvalita materiálu. Nábytok, dekorácie a záhradné slnečníky sú neustále vystavené počasiu, ktoré skôr či neskôr poznačí ich vzhľad a funkčnosť. Aký záhradný

slnečník by ste si mali vybrať, aby vydržal dlhú dobu? Ak si chcete byť istí, že dlhodobé pôsobenie UV žiarenia, vysokých a nízkych teplôt či dažďa neovplyvní stav vášho slnečníka, vyberte si model vyrobený z materiálov s vysokou odolnosťou.


Pri predstavovaní ponuky záhradných slnečníkov nemôžeme vynechať vybavenie značky PLATINUM. Produkty z dielne holandských dizajnérov sú nádherným spojením estetiky a praktickosti. Bez ohľadu na to, ktorý model vám bude robiť spoločnosť pri odpočinku na záhrade, môžete si byť istí, že ste si vybrali dobre. Každý slnečník z rozsiahlej ponuky tejto známej značky je vyrobený z materiálov, ktoré si hravo poradia aj s vrtochmi letného počasia. Konštrukcia z práškovo ošetreného hliníka je mimoriadne stabilná za každého počasia a navyše nehrdzavie. Na odolnej antikorovej konštrukcii je napnutá plachta z vysokokvalitného polyestru impregnovaného polyuretánom. Vysokokvalitná tkanina vám zabezpečí nielen upokojujúci tieň, ale ochráni vás aj pred škodlivými účinkami UV žiarenia a dažďom.


Rozumný výber záhradného slnečníka, alebo pohodlie na prvom mieste!


Pri testovaní modelu, o ktorý máte záujem, by ste svoju pozornosť mali venovať spôsobu otvárania jeho vrchnej časti. Ak sa rozhodnete pre veľký a pomerne ťažký dáždnik, nezabudnite skontrolovať, či spôsob jeho otvárania a skladania nie je príliš zložitý a problematický. Slnečníky značky PLATINUM sú vybavené jednoduchými mechanizmami, vďaka ktorým nebudete pri ich rozkladaní potrebovať žiadnu silu.


Malý, veľký, klasický, závesný... Aký záhradný slnečník si kúpiť?


Ponuka produktov značky PLATINUM je naozaj široká. To, ktorý model najlepšie zapadne do vašej záhrady, závisí najmä od priestoru, ktorý máte k dispozícii. V širokej ponuke záhradných slnečníkov nájdete elegantné okrúhle slnečníky RIVA, ktoré sa ideálne hodia na menšie terasy, ako aj veľké modely s priemerom niekoľko metrov, ktoré pred slnkom ochránia aj tú najväčšiu súpravu záhradného nábytku.

Zladiť záhradný slnečník s klasickou súpravou, ktorá pozostáva zo stola a stoličiek, nie je žiaden nadľudský výkon. Problém však nastáva, ak si na čerstvom vzduchu chcete zariadiť pohodlné zákutie v „obývačkovom“ štýle a hlavnú úlohu na doskách vašej terasy nehrá tradičná súprava, ale veľká modulová rohová pohovka s kreslami. Aký záhradný slnečník kúpiť na veľkú terasu? V tejto situácii je lepšie upustiť od slnečníkov s nohou uprostred, a namiesto nich hľadať alternatívu v podobe modelov s lomenou závesnou konštrukciou. Slnečníky CHALLENGER alebo FALCON nádherne zapadajú do elegantne zariadeného prostredia, nezaberajú miesto a neobmedzujú pohyb na terase. Mimoriadne užitočné je najmä niekoľkostupňový systém nastavenia sklonu ich vrchnej časti. Vďaka pokročilej konštrukcii môžete vrchnú časť slnečníka otáčať o 360 stupňov a nakláňať ju v ľubovoľnom smere. Poľahky tak zatienite aj ten najnedostupnejší kút vašej terasy.


Akú farbu by mal mať váš záhradný slnečník?


Záhradné slnečníky a vankúše v sýtych, krikľavých farbách a divokých vzoroch sa pomaly stávajú minulosťou. Akú farbu by sme si teda mali zvoliť pre nový záhradný slnečník? V moderných záhradách prevládajú tlmené zemité farby - hnedá, béžová, antracitová či slonovinová. Obávate sa, že povrch krémového záhradného slnečníka rýchlo pokryjú nevzhľadné škvrny? Starosti môžete hodiť za hlavu! Tkanina vďaka spomínanej ochrannej vrstve z polyuretánu neabsorbuje vodu ani nečistoty, takže si zachováva svoj bezchybný stav aj napriek kontaktu so zdanlivo škodlivými vplyvmi.

Pri výbere dáždnika v tmavých farbách zamerajte svoju pozornosť na kvalitu látky. V ponuke holandského výrobcu nájdete slnečníky s plachtami z látok prvej, druhej, tretej alebo štvrtej triedy. Každá trieda sa vyznačuje špecifickou odolnosťou voči vyblednutiu. S intenzívnym UV žiarením si bezkonkurenčne poradia najmä materiály najvyššej štvrtej triedy. Tieto látky začínajú meniť svoju farbu najskôr po 350 dňoch používania.


Ako sa starať o záhradný slnečník?


Jednoduchým spôsobom, ako predĺžiť životnosť slnečníka a minimalizovať účinky počasia, je doplniť záhradné vybavenie praktickým o ochranný kryt. V Garden Space nájdete moderné ochranné kryty značky AeroCover, ktoré sa výrazne líšia od modelov z ponuky iných obchodov. Čím? Predovšetkým inovatívnymi materiálmi a strihom. Výrobky zo série AeroCover sú ušité z dvojvrstvovej látky, ktorá sa skladá z polyestru a membránovej vrstvy. Vďaka svojej inovatívnosti sú tieto kryty priedušné, a teda sa pod ich povrchom nemnožia žiadne baktérie ani plesne. Okrem toho si materiál zachováva svoju pružnosť za každého počasia, dokonca aj v silných mrazoch.


Záhradné slnečníky s LED osvetlením - zoznámte sa s modelom SOLARFLEX GLOW


Premýšľate, aký záhradný slnečník si vybrať, aby ste si naplno užili možnosti ukryté vo vašej záhrade a zároveň dodali tomuto priestoru nádych luxusu? Odpoveď na túto otázku je jednoznačná - SOLARFLEX GLOW! Dizajnéri, ktorí stoja za úspechom našich najpredávanejších modelov, dokázali majstrovským spôsobom rozšíriť štandardné funkcie slnečníkov. Vnútornú stranu veľkých slnečníkov štvorcového i osemuholníkového tvaru totiž obohatili o LED pásy. Úsporné diódy vytvárajú svetlo, ktoré sa spod slnečníka príjemne rozlieva po celej záhrade a vytvára ideálne podmienky na oddych na čerstvom vzduchu bez ohľadu na to, koľko je práve hodín.

324 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page