top of page

Ratanový terasový nábytok - prírodné riešenia pre záhradu

Okrem prvkov, ktoré nám umožňujú priblížiť sa k prírode, by tu mala byť aj možnosť, vďaka ktorej si budeme môcť oddýchnuť presne tak, ako sa nám páči. Pri vytváraní záhrady snov by ste do nej mali zakomponovať ratanový terasový nábytok. Prečo? Pozrite sa bližšie!

Pre väčšinu z nás sa záhrada v lete stáva obľúbeným miestom, kde si môžeme poleňošiť a hodnotne oddýchnuť. Aby každý vstup do záhrady bol cestou do idylickej a bezstarostnej krajiny, mal by byť premyslená do najmenších detailov. V tichej záhrade sú svieže kríky, kvety elektrizujúce krásnymi, sýtymi farbami, stromy vrhajúce upokojujúce tiene a príjemne šumiace jazierka. Okrem prvkov, ktoré nám umožňujú priblížiť sa k prírode, by tu mala byť aj zostava, vďaka ktorej si budeme môcť oddýchnuť presne tak, ako sa nám páči. Pri vytváraní záhrady snov by ste do nej mali zakomponovať ratanový terasový nábytok. Prečo? Pozrite sa bližšie!


Štýlový ratanový terasový nábytok - pocta matke prírode


Ratanový terasový nábytok je v poslednej dobe veľmi populárny medzi fanúšikmi klasického dizajnu a tvorcami trendov, ktorí hľadajú avantgardné a módne riešenia pre svoje byty a záhrady. Prírodné suroviny sú akýmsi protipólom minimalistických, chladných kompozícií, ktoré donedávna dominovali v dizajne. Doplnky a záhradný nábytok z materiálov s prírodnou povrchovou úpravou robia kompozíciu teplejšou a útulnejšou. Medzi nábytkom dostupným v obchodoch nájdete dizajny, ktoré sa na jednej strane budú harmonicky hodiť do rustikálnej alebo provensálskej atmosféry a na druhej strane budú dokonale porušovať minimalistické aranžmány a vnášať do nich určitú slobodu a nonšalanciu.


Ratanový terasový nábytok VIMINE - osviežte svoju záhradu na jar!


Napriek tomu, že nás počasie zatiaľ nepokazí, o pár týždňov si opäť budeme môcť dopriať to, čo máme najradšej - odpočívať na slnkom zaliatej terase. Možno sa tento rok oplatí konečne vymeniť opotrebovaný nábytok za novú pohodlnú súpravu, ktorá bude vyzerať nádherne a zároveň poskytne najvyšší komfort odpočinku. Ratanový terasový nábytok z rady VIMINE splní očakávania každého, kto nie je spokojný s polovičnými mierami. Každý model, ktorý tvorí kolekciu VIMINE, je vyrobený výlučne ručne ľuďmi, pre ktorých je nábytok celoživotnou vášňou. Okrem toho surovina použitá pri výrobe nábytku nie je náhodná. Správne pripravený ratan sa získava z ratanových paliem pestovaných na udržateľných plantážach v Indonézii. Obohatením terasy alebo balkóna stoličkami, hojdačkou alebo kreslami VIMINE si môžete byť istí, že získavate prvotriedny, jedinečný a ekologický produkt.


Ratanový terasový nábytok CANNES - súkromný kúsok Azúrového pobrežia


Náš návrh - ratanový terasový nábytok CANNES - bol navrhnutý pre ľudí, ktorí oceňujú jemný dizajn. Zostava sa skladá z tvarovanej dvojlôžkovej pohovky, dvoch záhradných kresiel a malého stolíka. Cieľom dizajnérov kolekcie CANNES bolo vytvoriť jemný nábytok, ktorý bude svietiť medzi zeleňou domu a zároveň bude jeho použitie zdrojom veľkého potešenia. S hrdosťou prehlasujeme, že misia bola splnená! Záhradné stoličky a kreslá s nízkymi nohami sa dokonale zhodujú s tvarom tela a zaisťujú tak blažený relax. Pri bližšom pohľade na nábytok CANNES si môžete pozrieť inšpirácie z retro a koloniálneho štýlu. Kombinácia splývavej línie, prírodných surovín a ľahkosti vyústila do vytvorenia krásneho ratanového nábytku, ktorý dotvára usporiadanie. Sada CANNES je k dispozícii v dvoch farebných prevedeniach - biela brúsená a prírodná.


Ratanový nábytok NIMES I - oslavujte každý teplý deň!


Vďaka modernému záhradnému nábytku predstavenému v Garden Space môžete preniesť funkčnosť takmer akejkoľvek miestnosti v exteriéri. Podstatou leta sú pre vás stretnutia s rodinou a priateľmi pri aromatických jedlách podávaných priamo z horúceho grilu? V tom prípade vás určite poteší ratanový terasový nábytok NIMIES I - jedinečný nábytok, ktorý premení vašu terasu na živé letné konferenčné centrum.


Sada NIMES I obsahuje až osem stoličiek DINAN a pevný stôl NIMES TEAK. Ľahké sedadlá zasadené na geometrických nohách zaujímavo ladia s mierne ťažkým stolom pôsobivých rozmerov. Stôl dlhý 2,4 m je vyrobený výhradne z teakového dreva - suroviny, ktorá sa kedysi používala hlavne na výrobu lodí. Teakové drevo je v nábytkárskom priemysle cenené pre svoju nadpriemernú životnosť. Toto drevo (exotický druh pôsobivých vysokých stromov rastúcich v monzúnových lesoch v Ázii) vďačí za svoje vlastnosti vysokému obsahu kyseliny kremičitej a olejovitých látok, vďaka čomu drevo neabsorbuje vodu, je odolný voči mechanickému poškodeniu a vonkajším vplyvom (UV žiarenie, extrémne teploty, zrážky, a dokonca aj chemikálie). Môžete si byť istí, že stôl

NIMES TEAK vám bude vo vašej záhrade slúžiť verne mnoho rokov.


NICE - každý deň kúsok raja


Vážite si pokoj a pohodu viac ako hlučné spoločenské stretnutia? Hojdačka NICE vyrobená z ratanu poteší všetkých, pre ktorých je najväčším pôžitkom letných dní relaxácia s knihou na slnečnej terase. Mäkký vankúš rozmaznávajúci každý sval, slnko svietiace na líca, obľúbená hudba vychádzajúca zo slúchadiel, osviežujúci vietor a jemné hojdanie ... Viete si predstaviť lepší spôsob ukončenia stresujúceho dňa?

Ratanová hojdačka NICE je osadená na hliníkovom antikoróznom ráme. Silná konštrukcia udržuje stabilitu a zaisťuje bezpečné použitie. Hojdačku je možné namontovať aj priamo na hák pod stropom. Vďaka praktickému dizajnu nábytku je hojdačka NICE vítaným doplnkom nielen do záhrad, ale aj do štýlových obývacích izieb, spální a mládežníckych izieb.





Ratanové kreslo MARSEILLE - nechajte sa ukolísať!


Ďalšia položka v našom zozname poteší každého milovníka retro štýlu. Unikátne veľké hojdacie kreslo MARSEILLE s plynulými líniami je majstrovskou kombináciou sofistikovaného dizajnu a funkčnosti. Veľké, zostavené kreslo pripevnené na hojdacích lyžiach odkazuje na provensálsky štýl, ktorý sa vyznačuje jemnosťou a nadčasovosťou. Stačí, ak si raz sadnete doma do náručia krásneho kresla MARSEILLE a budete mať istotu, že ho nevymeníte za žiadny iný kus nábytku. Ratanový terasový nábytok MARSEILLE vytvára harmonické duo so stolom a podnožkou CANNES.


Ako sa starať o ratanový nábytok na terase?


Vonkajší ratanový nábytok je neustále vystavený faktorom, ktoré by mohli poškodiť jeho štruktúru. Ak nechcete, aby váš obľúbený ratanový terasový nábytok rýchlo stratil svoje pôvodné čaro, stojí za to sa oň trochu postarať. Základom každodennej starostlivosti o ratanové alebo bambusové výrobky je odstraňovanie prachu z nich. Užitočné sa osvedčia užitočné kefy, vysávač s úzkou špičkou, ryžová kefa alebo nylonová kefa. Ratanový výplet bude chránený proti UV žiareniu, vlhkosti a teplotným extrémom, ak ho pravidelne impregnujete špeciálnymi prostriedkami určenými na údržbu a starostlivosť o prírodné materiály. Nábytok vyrobený z prírodných surovín je obzvlášť náchylný na znehodnotenie pod vplyvom vrtošivého počasia. Ak chcete, aby váš nábytok slúžil na záhrade oveľa dlhšie ako niekoľko sezón, obohatte svoju zbierku o moderné záhradné obaly! Ochranné kryty dostupné v Garden Space sa výrazne líšia od klasických poťahov dostupných vo väčšine obchodov. Na rozdiel od štandardných poťahov s vinylovými poťahmi výrobky holandskej značky Aero Cover pod vplyvom mrazu nestuhnú a nepraskajú. Poťahy vyrobené z polyesteru a membrán sú plne vodotesné a navyše sú vzdušné a zaisťujú optimálnu cirkuláciu vzduchu medzi nábytkom a látkou. Vďaka tomu sa pod krytom nevyvíjajú plesne, plesne a baktérie škodlivé pre nábytok. Kryty si zachovávajú svoju mäkkú formu bez ohľadu na počasie a majú pohodlné manžety, takže je ľahké ich nasadiť. Súčasťou každého krytu je taška.





Ratanový terasový nábytok v modernom prevedení


Zaujímavou alternatívou k terasovému nábytku z prírodného ratanu sú modely z umelého ratanu. Umely ratan je moderný materiál, ktorý vizuálne pripomína surovinu získanú z kmeňov ratanových paliem. Aký je rozdiel medzi prírodným a syntetickým ratanom? Oproti svojmu prototypu je polyratan k dispozícii v rôznych farbách a vykazuje nadpriemernú odolnosť voči vonkajším faktorom. Kompaktné a neporézne vlákna neabsorbujú vodu ani nečistoty a nevyžadujú žiadne impregnačné ošetrenie. Môžete si byť istí, že tento typ zostavy može ostař na terasových doskách aj celú zimu!


Terasový nábytok z umeleho ratanu PORTOFINO - luxus, aký si zaslúžite


Nábytok na terasu osloví tvorcov trendov, ktorí chcú vytvoriť luxusný roh priamo na prahu, priamo z moderných letovísk. Pohovka PORTOFINO splní aj tie najväčšie očakávania. Záhradná sedačka vyzerá nádherne a zároveň prekvapí svojim praktickým dizajnom. Široké, mäkké sedadlo obohatené o vankúše poskytuje najvyšší komfort pri odpočinku v ľahu a sede. Veľkou výhodou pohovky PORTOFINO je strecha - na odpočinok od tepla v upokojujúcom tieni alebo na ochranu pred letným mrholením stačí položiť ľahkú skladaciu strechu. Bojíte sa, že svetlé čalúnenie bude rýchlo špinavé? Nebojte sa, naši dizajnéri to mysleli tiež! Všetok čalúnený nábytok, ktorý je k dispozícii v kolekcii Oltre, je pokrytý kvalitným teflónom impregnovaným polyesterom. Ochranná vrstva chráni nábytok a zabraňuje vláknam absorbovať vodu alebo nečistoty, vďaka čomu vyzerajú aj ľahké tkaniny bez pôsobenia škodlivých faktorov bezchybne. Výhody modelu PRTOFINO ocenili nielen fanúšikovia kráľovského odpočinku v záhrade, ale aj podnikatelia prevádzkujúci hotely či SPA centrá. Tento ratanový nábytok na terasu je úžasný!

468 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page