top of page

CELOROČNÝ PRÍSTREŠOK NA TERASU PRE VÄČŠIE POHODLIE

Celoročný prístrešok na terasu vám pomôže prebudiť dlho skrývaný potenciál vašej záhrady. Spravte hrubú čiaru za vrtochmi počasia, ktoré vedia narušiť zábavu s deťmi na čerstvom vzduchu, grilovačku alebo rodinný obed. Spoznajte moderné pergoly navrhnuté našimi špecialistami a presvedčte sa, že počasie sa dá skrotiť!



Celoročné prístrešky na terasu: inovatívne riešenia do vašej záhrady


Oddych v záhrade plnej udržiavanej bujnej zelene je nepochybne zdrojom ohromného potešenia. Vďaka kontaktu s prírodou, osviežujúcemu čerstvému vzduchu a slnečným lúčom dopadajúcim na tvár sa môžete uvoľniť a oddýchnuť si. Bohužiaľ, je tu niečo, čo dokáže túto bezstarostnú idylku poriadne skomplikovať - počasie. Vrtošivé počasie nás často núti na poslednú chvíľu zrušiť starostlivo pripravenú párty v záhrade a komplikuje plány na voľný víkend, keď nás zatvorí medzi štyrmi stenami. Toto leto však môže vyzerať úplne inak! Na to, aby ste si mohli letné dni užívať bez akýchkoľvek prekážok, stačí naozaj málo - zastrešiť terasu.


Celoročné pergoly na terasu navrhnuté našimi technológmi sa výrazne odlišujú od nedokonalých markíz, rustikálnych drevených altánkov a malých záhradných slnečníkov. Naši dizajnéri vo svojich návrhoch zohľadnili potreby zákazníkov a trendy v architektúre. Vyvinuli tak zaujímavé, funkčné, pohodlné a odolné riešenia. Výsledkom ich práce sú celoročné pergoly na terasu MARANZA a PERARA vyrobené z hliníka - ľahkého, odolného kovu s antikoróznymi vlastnosťami. Každá pergola je vybavená nastaviteľnou strechou. Prístrešky z ponuky Garden Space neslúžia len na zatienenie záhradného nábytku, keď je slnko príliš vysoko. Masívna pergola vyrobená z materiálov, ktoré sa vyznačujú vynikajúcou odolnosťou voči vonkajším vplyvom, chráni ľudí na terase pred škodlivým UV žiarením a tvorí nepriepustnú bariéru proti dažďu. Vďaka nej sa záhrada mení na pohodlný, funkčný a, čo je dôležitejšie, súkromný priestor, ktorý vám umožní naplno si vychutnať každý letný či jarný deň.




Štýlová celoročná pergola na terasu MARANZA


Pergola na terasu zo série MARANZA je nenápadne, ale pevne pripevnená k zemi tak, aby bola stabilná aj za veľmi veterného počasia. Základom jej konštrukcie sú pevné, silné profily vyrobené z kovu ošetreného práškovou farbou. Pergola môže byť nainštalovaná pri stene alebo ako voľne stojaci prvok záhradného vybavenia. Stabilné profily sú oporou pre jej najdôležitejšiu časť - nastaviteľnú strechu zloženú z plochých, otočných lamiel. Strechy všetkých pergol s logom Garden Space môžete ovládať pomocou spoľahlivého manuálneho mechanizmu. Jeho fungovanie možno prirovnať k žalúziám. Pomocou jednoduchého manuálneho systému môžete plynulo meniť ich sklon, a tým kontrolovať množstvo slnka prenikajúceho na dosky vašej terasy. Sami sa rozhodnete, či sa budete vyhrievať na priamom slnku alebo sa schladíte v upokojujúcom tieni.


Automaticky otvárané lamely sme nahradili nekomplikovaným manuálnym systémom, čím sme zaistili jeho jednoduché používanie a spoľahlivosť. Nastaviteľná pergola so sklopenými lamelami tvorí odolnú bariéru, ktorá vás ochráni pred škodlivým UV žiarením a dažďom. Dôkladne navrhnutú konštrukciu neprekvapí ani niekoľkomesačná vrstva snehu (pevnosť strechy dosahuje až 80 kg/m2). Stekajúca voda je odvádzaná žľabovým systémom, ktorý je zabudovaný priamo do nôh kovovej konštrukcie. Lamely sú prispôsobené na odvádzanie vody do strán. Vďaka tomuto šikovnému riešeniu teda zostáva priestor priamo pod pergolou vždy suchý.


V ponuke Garden Space nájdete niekoľko variantov pergoly MARANZA. Okrem veľkých konštrukcií prispôsobených na rozľahlé pozemky a veľké terasy nájdete v našej ponuke aj menšie modely. Naše pergoly sa dokonale hodia aj na rekreačné pozemky. Každú pergolu si môžete kúpiť v dvoch farebných prevedeniach.


PERARA - samostatne stojaca celoročná pergola na terasu



Kovová pergola zo série PERARA je zaujímavým dizajnovým kúskom s vlastnosťami podobnými tým, ktoré sú charakteristické pre MARANZU. Na rozdiel od MARANZY je PERARA nezávislý, voľne stojaci kúsok vybavenia záhrady. Bez ohľadu na to, či chcete zatieniť malý priestor pri bazéne alebo snívate o vytvorení veľkej „jedálne“ na čerstvom vzduchu, si môžete byť istí, že medzi dostupnými modelmi nájdete ten, ktorý do bodky zodpovedá vašim nárokom.

Samostatne stojaca pergola na terasu PERARA účinne odolá aj silnému vetru. Rovnako ako MARANZA, je aj tento model vybavený nastaviteľnou strechou z lamiel. Integrovaný žľabový systém zabraňuje hromadeniu vody na sklopenej streche. Tmavé a biele pergoly PERARA splnia očakávania tých najnáročnejších zákazníkov, ktorí do svojich záhrad hľadajú komplexné riešenia.


MARANZA - doplnky k celoročnej pergole


Obohatenie vašej záhrady či terasy o pergolu je osvedčeným a jednoduchým spôsobom, ako zvýšiť súkromie, a teda aj pohodlie, pri odpočinku na čerstvom vzduchu. Leží vaša veranda neďaleko rušnej ulice? Prekáža vám blízkosť susedného domu pri chytaní bronzu na lehátku či organizovaní záhradných párty pre svojich priateľov? Pergola na terasu rozšírená o ďalšie doplnky poskytne vám, členom vašej domácnosti a hosťom úplnú slobodu.

Tieniace rolety kompatibilné s pergolami MARANZA vytvoria pevnú bariéru, ktorá vás ochráni pred chladným vetrom i zvedavými očami susedov. Rolety sú vyrobené z hrubej, nehorľavej textilnej priadze s vysokou odolnosťou voči vonkajším vplyvom. Rolety sú nastaviteľné - majú trojstupňový systém otvárania: 1/3, 2/3 a úplné uzavretie. Alternatívou k roletám sú ažúrové steny z pevných lamiel.

Ich farbu si môžete vybrať tak, aby zodpovedala povrchovej úprave vašej pergoly. Všetky doplnky je možné inštalovať na vybrané predné a bočné steny, vďaka čomu sa môžete sami rozhodnúť, z ktorej strany bude vaša terasa krytá.


Štýlové celoročné pergoly na terasu - detaily v módnej záhrade


Záhrady navrhnuté architektmi sú prepracovaná do najmenších detailov. Priestory plné zelene sú na jednej strane ozdobou vášho domu, a na druhej strane sa v lete stávajú miestom na odpočinok a zábavu pre členov domácnosti a ich hostí. Prekvapivo očarujúci a pôsobivý celok vytvárajú bujné rastliny v kombinácií s modernými prvkami - luxusným nábytkom, osvetlením, grilmi, ohrievačmi, ohniskami a inými podobnými dekoráciami. Celoročná pergola z našej ponuky zapadá do moderného minimalistického štýlu. Úloha MARANZY a PERARY nie je obmedzená iba na ochranu ľudí, ktorí odpočívajú na terase, pred teplom alebo vetrom. Pergola na terasu je tiež vkusnou a výraznou dekoráciou, vďaka ktorej vyzerá každá terasa či záhrada priam oslňujúco.


Pergoly MARANZA a PERARA sú dostupné v dvoch farebných verziách - antracitovej a bielej. Nie náhodou sa dizajnéri pri výbere zamerali práve na tieto farby. Každá z nich je príkladom elegancie a vkusu. Základné, univerzálne tóny je možné kombinovať s akoukoľvek farbou. Elegantná pergola bez zbytočných ozdôb sa bude nádherne dopĺňať s luxusnými hliníkovými rohovými pohovkami, polyratanovými jedálenskými súpravami, dizajnovou hojdačkou i širokými ležadlami. Celoročná pergola sa napodiv dokonale hodí aj do romantických záhrad inšpirovaných anglickým či rustikálnym štýlom. Minimalisticky studená konštrukcia nadobudne úplne nový charakter, keď jej nohy zahalí lístie popínavých rastlín.


Luxus nepatrí len vyvoleným! Pri menovaní plusov našich pergol nesmieme zabudnúť na ich atraktívnu cenu. Našim zákazníkom sme vyšli v ústrety a zaviedli sme výhodnú možnosť nákupu nábytku na splátky. Štýlovú pergolu si môžete kúpiť pohodlne cez internet alebo v jednej z našich kamenných predajní.


Údržba celoročných záhradných prístreškov


Záhradné prístrešky navrhnuté našimi technológmi sú vyrobené výlučne z hliníka ošetreného práškovou farbou. Vysokokvalitný kov v sebe spája nízku hmotnosť, jemný vzhľad a výnimočnú odolnosť. Celoročné kovové pergoly, na rozdiel od svojich drevených predchodcov, nevyžadujú žiadnu osobitnú starostlivosť. Napriek každodennému kontaktu s dažďom, rosou, UV žiarením, vysokými teplotami, mrazom či nečistotami si kovové konštrukcie zachovávajú svoju dokonalú formu. Nemusíte si viac robiť starosti s ich impregnáciou, oživovaním farby a jesenným zabezpečovaním. Nový model si udrží svoj bezchybný stav po mnoho rokov aj bez akýchkoľvek zásahov do svojej štruktúry.


Exteriér s celoročnou pergolou: vizitka vášho podniku


Kovové pergoly našli svoje využitie nielen v súkromných záhradách, ale aj vo vonkajších priestoroch zariadení typu HoReCa - hoteloch, reštauráciách i kaviarňach. V lete odpočinkuchtiví zákazníci vyhľadávajú najmä reštaurácie so záhradami, vonkajšie bazény či bary na čerstvom vzduchu. Náhle dažde alebo silný vietor často spôsobujú, že stoly a ležadlá zaleje voda. Menšie dekorácie zas treba rýchlo schovať dovnútra, aby ich nepoškodil vietor. Bežné záhradné slnečníky nedokážu ochrániť nábytok pred ničivými vplyvmi počasia ani schovať zákazníkov pred dažďom. Práve z týchto dôvodov majitelia luxusných podnikov upúšťajú od polovičatých riešení a investujú do celoročných pergol. Krytá terasa vybavená pohodlným nábytkom poskytne zákazníkom optimálne podmienky bez ohľadu na počasie a ochráni ich pred nepriaznivým počasím. V ponuke Garden Space nájdete všetko, čo potrebujete pre kompletné vybavenie záhrady - pergoly rôznych veľkostí, nábytok z polyratanu, ratanu alebo hliníka, plynové ohrievače, ktoré generujú príjemné teplo, či veľké plynové grily, vďaka ktorým môžete obohatiť menu o lahodné jedlá pripomínajúce dovolenku.


Celoročné pergoly na terasu MARANZA a PERARA - montáž


Obávate sa, že oživenie vášho pozemku novým architektonickým prvkom sa spája s komplikovanou a namáhavou prácou, na ktorú je potrebný tím špecialistov? Omyl! Celoročné pergoly sú navrhnuté tak, aby ich montáž bola úplne jednoduchá. Moderné prístrešky sa skladajú z modulových častí, ktoré môžete jednoducho spojiť. Celý proces je podrobne vysvetlený nielen v návode priloženom k objednávke, ale nájdete ho aj v inštruktážnych videách dostupných na našej webovej stránke. Mysleli sme aj na zákazníkov, ktorým záleží na pohodlí, a do ponuky sme zaradili službu montáže pergoly priamo v ich záhrade. V takom prípade sa o všetko postarajú skúsení technici, ktorí vám pergolu privezú, zamerajú a postavia. Následne vám podrobne predvedú, ako funguje mechanizmus nastavenia lamiel.

317 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page