top of page

BIELY PRÍSTREŠOK NA TERASU - ŠTÝLOVÉ A FUNKČNÉ RIEŠENIE

V tohtoročnej letnej sezóne budú moderným záhradám kraľovať biele kovové prístrešky. Svetlá pergola dodá vašej záhrade či terase neopakovateľný šarm s eleganciou, a zároveň rozšíri možnosti jej využitia. Aké vlastnosti majú biele pergoly z kolekcií popredných výrobcov? Aké riešenia nájdete v ponuke Garden Space? Pozrite si naše návrhy!



Moderná biela pergola namiesto klasického záhradného altánku


Určite vás nemusíme presviedčať, že práve odpočinok v pohodlí vlastnej záhrady je jedným z najväčších pôžitkov letných dní. Je tu však niečo, čo môže pokaziť sobotnú grilovačku alebo chytanie bronzu na záhradnom lehátku - počasie. Museli ste pre jeho nevyspytateľnú povahu stráviť ďalšie nudné popoludnie medzi štyrmi stenami?


Už nikdy viac! Biela pergola umiestnená na terase pred vami otvorí úplne nové možnosti.

Terasové prístrešky z dielne dizajnérov značky Zumm sa výrazne líšia od klasických altánkov, ktoré ste doteraz vídali v záhradách. Bežné altánky sú často postavené z dreva - materiálu, ktorý vyžaduje precíznu impregnáciu a pravidelné nátery. Ukazuje sa však, že do náročného vonkajšieho prostredia sú vhodnejším riešením modely vyrobené z kovu.


Biela pergola na terasu z našej ponuky je vyrobená z hliníka ošetreného práškovou farbou. Tento kov je spojením ľahkosti a výnimočnej odolnosti proti mechanickému poškodeniu či vonkajším vplyvom. Môžete si byť istí, že hliníková pergola nezmení svoj dokonalý tvar ani napriek pôsobeniu vlhkosti, UV žiarenia, mrazu a vysokých teplôt. Celoročná konštrukcia zakrývajúca terasu vo vás zanechá dojem a bude verne slúžiť členom domácnosti po mnoho rokov. Na jeseň a v zime si nemusíte robiť starosti s jej impregnáciou či zabezpečením. Masívny hliník totiž nevyžaduje žiadnu ďalšiu údržbu.


MARANZA - inovatívna biela pergola na terasu



Záhradná pergola zo série MARANZA sa môže vo vašej záhrade vynímať ako samostatne stojaca konštrukcia, alebo ju môžete jednoducho postaviť k stene. Jej základňu tvoria hliníkové stĺpy, ktoré sú pevne a zároveň nenápadne pripevnené k zemi. MARANZA je dostupná v mnohých variantoch s rôznymi rozmermi, takže si ľahko nájdete model, ktorý bude ladiť s priestorom okolo vášho domu.


Všetky biele terasové prístrešky sú vybavené inovatívnym systémom, vďaka ktorému môžete regulovať množstvo slnečných lúčov dopadajúcich na vašu terasu. Najdôležitejšiu časť konštrukcie - strechu - tvoria lamely, teda tenké kovové lišty. Mechanizmus, na základe ktorého je možná ich regulácia, sa dá prirovnať k žalúziám. Pomocou jednoduchého manuálneho ovládania môžete plynulo meniť ich sklon, a tým kontrolovať množstvo slnka prenikajúceho na dosky vašej terasy. Sklopené lamely vytvárajú kompaktnú štruktúru, ktorá tvorí nepriepustnú bariéru chrániacu pred vodou a škodlivým UV žiarením. Rozložená strecha sa okrem iného vyznačuje aj vysokou odolnosťou proti veľkému zaťaženiu (až 80 kg na m2), takže ju neohrozí ani niekoľkotýždňová vrstva snehu. Voda je odvádzaná prostredníctvom nenápadného systému.


Stojí vaša terasa na rohu rušnej ulice alebo blízko pozemku zvedavých susedov? Biela pergola na terasu zo série MARANZA vám poskytne súkromie, ktoré potrebujete na ničím nerušený oddych. Aby ste si mohli vychutnať krásne počasie a voľný čas bez akýchkoľvek obmedzení, stačí rozšíriť základnú verziu pergoly o ďalšie doplnky - rolety z odolnej textílie alebo ažúrové zásteny z pevných lamiel. Môžete ich namontovať na prednú a/alebo bočnú stenu.


Biela záhradná pergola PERARA - dizajnový kúsok do vašej záhrady



Alternatívou k známej MARANZE je kovová pergola zo série PERARA. Do detailov prepracovaný dizajn je spojením ľahkosti, odolnosti a funkčnosti. Rovnako ako MARANZA, aj PERARA je vybavená nastaviteľnou lamelovou strechou. Hoci je tento model voľne stojaci, bez problémov si zachováva svoju stabilitu aj počas veterného počasia a je odolný voči vode i extrémnym teplotám. Voda je zo strechy odvádzaná pomocou systému žľabov, ktorý je integrovaný do nôh konštrukcie. Práve vďaka nemu je priestor pod pergolou vždy suchý.


Biela pergola - dekorácia do záhrady


Na zozname predností našich prístreškov a pergol nemôžeme vynechať ich úžasný dizajn. Biely prístrešok je nielen praktickým zariadením, ale aj zaujímavou dekoráciou, ktorá dodá vonkajšiemu priestoru neopakovateľný ráz. Minimalistická konštrukcia v nenápadnej svetlej farbe je naozaj univerzálna. Dokonale sa hodí do moderných záhrad, ale i priestorov zariadených s veľkou dávkou voľnosti. Pergola na terasu celkom zmení svoj vzhľad, keď jej nohy obopnú stonky viniča či ružových kríkov. Čistá biela farba priam dokonale ladí so žiarivými farbami záhradnej zelene!

Čo by to bol za altánok, keby v ňom chýbal pohodlný nábytok? Pôvab bielej pergoly krásne doplní a zvýrazní polyratanová či kovová sedacia súprava, pohodlné ležadlo s nastaviteľnými operadlami alebo jedálenská súprava.


Montáž bielej pergoly na terasu


Oživenie záhrady pomocou praktickej a funkčnej pergoly nemusí byť také zdĺhavé a komplikované, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Všetky modely z našej ponuky sú zložené z modulových častí, ktoré sa dajú ľahko navzájom kombinovať. Celý proces je podrobne vysvetlený nielen v návode priloženom k objednávke, ale nájdete ho aj v inštruktážnych videách dostupných na našej webovej stránke. Mysleli sme aj na zákazníkov, ktorým záleží na pohodlí, a do ponuky sme zaradili službu montáže pergoly priamo v ich záhrade.

360 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page