top of page

Ako si urdžať letné opálenie čo najdlhšie?

Bolo nádherné počasie a väčšiu časť posledných týždňov sme strávili vonku. Teraz ste sa super opálili v lete - a chceli by ste to tak aj naďalej? Ale letné opálenie vždy vybledne, že? Mám niekoľko skvelých tipov, ako si udržať to žiarivé opálenie čo najdlhšie.


JEMNÝ PEELING


Viem, že si myslíte, že exfoliácia neznie dobre - a mali by ste pravdu, keď hovoríte o drsných exfoliačných nástrojoch alebo o tovare, ktorý vašu pokožku zbaví krásnej opálenej vrstvy. Ale použitie jemného pílingu skutočne pomôže vašej pokožke pri regenerácii pokožky, aby si mohla udržať svoju hydratáciu. Ak nemáte záujem o predmety zakúpené v obchode, skúste si vyrobiť vlastný cukrový píling, aby ste sa udržali zdravo opálení.


POVEDZTE NIE VOSKOVANIU


Voskovanie môže byť skvelým spôsobom na odstránenie chĺpkov na celé leto, ale nie už také vynikajúce, keď sa pre opálenú pokožku. Prečo? Voskovanie neodstráni iba ochlpenie, ale aj prvú vrstvu pokožky, ktorá obsahuje vaše opálenie! To isté môžu robiť aj položky, ktoré obsahujú kyselinu salicylovú alebo kyselinu glykolovú. Najlepšie je preto v týchto opaľovacích mesiacoch používať žiletky(alebo epilátor).


PRIDANIE URČITÝCH ANTIOXIDANTOV


Vedeli ste, že existuje antioxidant, ktorý vašej pokožke pomôže udržať si zdravý odtieň? Je to pravda! Beta karotén, obsiahnutý v mnohých zeleninách a ovocí, má pre vaše telo veľa výhod, ale jednou z nich je podpora zdravia pokožky. Ak si chcete zachovať tento zlatý odtieň, doprajte si tieto jedlá bohaté na beta karotén:


Kel alebo špenát

Sladké zemiaky

Melón

Mrkva

Rímsky šalát

Červené papriky

Brokolica

Maslová tekvica

Marhule


POUŽÍVAJTE SAMOOPAĽOVACIE PRÍPRAVKY


Stále sa môže stať, že sa vaše opálenie odlupuje alebo bledne bez ohľadu na to, akú zvýšenú

starostlivosť svojej pokožke venujete osobitnú starostlivosť. Ale máme dobré správy! Keď začnete vidieť vyblednuté línie opálenia, jednoducho nastriekajte alebo natrite sa samoopaľovacou penou, aby ste predĺžili životnosť svojho opálenia. Kúpte si samoopaľovaciu penu s hydratačným účinkom alebo ľahký samoopaľovací sprej. Pred samotnou aplikáciou samoopaľovacej peny vždy nezabudnite použiť jemný píling.


SPRCHUJTE SA V STUDENEJ VODE


Horúca sprcha sa môže javiť ako výborné riešenie na unavené, boľavé svaly po náročnom tréningu alebo dlhom náročnom dni v práci. Ale vašej pokožke sa to nebude veľmi páčiť. Horúce sprchy skutočne spôsobia, že vaša pokožka rýchlo stratí vlhkosť a nakoniec sa odlupuje - takže sa rozlúčte so svojím krásnym opálením! Ak však tento zvyk obrátite na chladnú sprchu, ušetrí vám to opálenie.


JE POTREBNÉ SA KRÉMOVAŤ


Nechcete, aby sa vaše krásne opálenie zbledlo alebo olúpalo. Na udržanie takejto žiarivej

pokožky je nevyhnutné zvlhčenie. Ak sa vaša pokožka začala olupovať, hydratačný krém na báze oleja alebo olej jej vlhkosť okamžite obnoví - alebo vyskúšajte kokosový alebo hroznový olej. Najlepšie však je, aby sa vaša pokožka nedostala do tohto bodu. Vaša pokožka potrebuje hydratáciu rovnako ako zvyšok tela a nanesenie hydratačného krému na maximum, ako môžete počas dňa, vám udrží nádherný bronz; prírodné bambucké maslo tiež funguje skvele. Uistite sa, že ste použili jemný uterák zo sprchy a použili obľúbený hydratačný krém; pritom zachytáva vlhkosť vo vašej pokožke a zabraňuje tomu nepríjemnému odlupovaniu. Nezabudnite navlhčiť aj po holení. Okrem hydratačného krému si tiež kúpte krém po opaľovaní a naneste ho po pobyte na slnku - aloe vera je dobrá. Tento krém opraví vašu pokožku, pretože ju slnečné žiarenie vysušuje a vy budete spálená a nebudete spálená. Ja mám okrem klasických hrydratačných krémov v obľube aj trblietavé telové oleje ktré dodajú vášmu telu úžasný odtieň.


HYDRATÁCIA


Dobre, zvlhčili ste svoje telo zvonka - ale nezabudnite ho zvlhčiť zvnútra! Všetci vieme, aké dôležité je vypiť 8 pohárov vody každý deň. Ale zostúpiť viac vody a neustále usrkávať počas dňa je ešte lepšie. Pobyt hydratovaný pomáha pokožke zachovať si atraktívne letné opálenie.


Dodržiavanie týchto užitočných rád pomôže vášmu slávnemu letnému opáleniu zostať dlhšie ako len v lete. Kontaktujte nás a získajte ďalšie informácie o tom, ako sa čo najlepšie opáliť.

104 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page