top of page

Výber správneho záhradného jedálenského stola pre váš životný štýl

Kľúčom k tomu, aby ste zistili, aké nastavenie jedálenského stola je pre vás to pravé teraz aj v budúcnosti, je objaviť nábytok, ktorý vyhovuje vášmu životnému štýlu.


Nákup vonkajšieho jedálenského stola môže byť emocionálnou a finančnou investíciou a pri toľkých možnostiach môže byť zaťažujúci. Zdieľam tu niekoľko jednoduchých otázok, ktoré vám pomôžu rozhodnúť sa, aký typ stola bude lepšie vyhovovať vášmu životu v záhrade.



KTO BUDE POUŽÍVAŤ JEDÁLENSKÝ STÔL?


Ste pár, rodina, starší alebo mladý? Kto býva doma, bude do značnej miery diktovať typ nábytku, ktorý bude fungovať vo vašom vonkajšom priestore. Napríklad barový stôl so stoličkami bude lepšie vyhovovať mladším majiteľom domov ako starším.

Lavicové sedačky sú skvelé pre rodiny s deťmi a pohodlné kreslá s oporným operadlom sú ideálne pre ľudí ktorí radi posedávajú v záhrade.



KDE BÝVATE?


Je váš vonkajší priestor vystavený poveternostným vplyvom? Bývate blízko vody s prímorským vzduchom a vyššou vlhkosťou alebo v chladnejšom podnebí? Miesto, kde žijete, vám pomôže s rozhovovaním o tom, ktoré vonkajšie stolovanie je pre vás lepšie a ako dlho vydrží. .


AKO SA ZABÁVATE?


Otvárate dvere a vítate kohokoľvek vrátane susedovho psa alebo ste skôr tichšie typy? Máte radi dlhé obedy, ktoré sa zmenia na večeru, alebo radšej pozvete ľudí na rýchly drink?


Ak radi organizujete dlhé obedy a večere, pohodlné jedálenské stoličky sú nevyhnutnosťou a vankúše sú bonusom! Pre tých, ktorí majú nekonečný zoznam hostí, ponúka rozťahovací záhradný stôl flexibilnejší zážitok zo stolovania. Zatiaľ čo menší stôl s niekoľkými stoličkami môže stačiť tým, ktorí sa zabávajú len zriedka.



KOĽKO MIESTA MÁTE PRE SVOJU ZÁHRADNÚ JEDÁLENSKÚ SÚPRAVU?


Nechcete, aby vaše vonkajšie prostredie monopolizovalo celý váš priestor, ani nechcete mať prostredie, ktoré nezodpovedá vášmu životnému štýlu.

Okrúhly stôl alebo malý štvorcový stôl môže fungovať lepšie v užšom priestore. Dve lavicové sedadlá namiesto stoličiek môžu tiež pomôcť zachovať priestor. Barové stoličky umiestnené okolo vonkajšej kuchyne alebo pri okennej lavici sú skvelým spôsobom, ako ponúknuť miesto na jedenie bez toho, aby zaberali príliš veľa miesta na podlahe.


AKÝ JE VÁŠ ŠTÝL DIZAJNU?


Ste milovníkom všetkého moderného alebo máte radšej niečo tradičnejšie? Je váš vonkajší priestor v meste alebo na pláži? Váš štýl dizajnu bude diktovať nielen dizajn vonkajšieho prostredia, ale aj materiálnosť.



POTREBUJETE VONKAJŠIE POSEDENIE?


Nie každý vonkajší priestor potrebuje stôl. Ak sa pri stole jednoducho neje, akým spôsobom využijete vonkajšie, prostredie pravdepodobne skončí nevyužitý.

Ak milujete leňošenie vonku s novinami, možno je vhodnejšie pár kresiel a konferenčný stolík. Pre tých, ktorí majú veľkú rodinu a radi sa stretávajú okolo ohniska, môžu byť viac využitá modulárna pohovka alebo sedacie vaky.

Pri nákupe vonkajšieho nábytku je dôležité zistiť na to, ako bývať vonku, a nenechať sa zlákať len tým, ako dobre nábytok vyzerá na podlahe showroomu.

44 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page