top of page

Vonkajšie bývanie: priveďte svoj interiér do exteriéru

S teplejšími dňami a dlhšími večermi na obzore je teraz ideálny čas na osvieženie vašej záhrady, ktorá je pripravená na jarné a letné spoločenské akcie s blízkymi.


Vďaka správnemu štýlu a starostlivo zvolenému príslušenstvu môže byť váš vonkajší priestor rozšírením vášho domova a vytvárať útulné a pohodlné pozadie pre všetky vaše stretnutia pod šírym nebom.



Ako môžete priniesť do interiéru, vonku


Prinášanie interiéru do exteriéru si nevyžaduje príliš veľa úsilia. Iba niekoľko dôležitých kúskov môže zmeniť vašu záhradu a zmeniť ju na vonkajší obytný priestor, v ktorom sa vy a vaši hostia radi budete stretávať.


Tu je príklad, ako môžete dosiahnuť tento trendový vzhľad pomocou niekoľkých jednoduchých doplnkov ...


1. Záhradné koberce


Aký lepší spôsob, ako uviesť interiér do exteriéru ako s exteriérovým kobercom? Vonkajšie koberce sa stávajú čoraz populárnejším trendom - a je ľahké pochopiť prečo.


Nielenže rozširujú váš vonkajší priestor, ale vytvárajú definovaný obývací priestor aj vonku. Majú tiež niekoľko praktických výhod, pretože zakrývajú nedokonalé oblasti záhrady a bránia vám v chodení špiny do vášho domu.


Pri výbere vonkajšieho koberca hľadajte taký, ktorý je vyrobený z kvalitných materiálov, ako je polypropylén alebo PVC, alebo alternatíva z recyklovaných plastov. Sú odolné a vydržia vám aj nasledujúce letá.


Spoločnosť SUNS má na sklade nádhernú škálu outdoorových kobercov vo výbere vzorov a štýlov (na obrázku hore). Prečo sa nepozrieť, či nejaké vyhovujú vášmu záhradnému štýlu? Ak začínate s dizajnom záhrady od nuly, vyberte si svoj obľúbený koberec a vytvorte okolo neho záhradnú estetiku.


2. Záhradné osvetlenie


Nič neurobí záhradu útulnejším ako vonkajšie svetlá. Rozprávkové svetlá vytvárajú uvoľnené prostredie a po zotmení pretvárajú vzhľad vašej záhrady a umožňujú vám využiť váš vonkajší priestor na maximum.


Či už dávate prednosť teplým alebo bielym žiarovkám, zaveste si vybrané svetlá na solárny zdroj okolo plotu, striešky alebo pergoly, prípadne môžete použiť ekologickejší spôsob v podobe solárnych záhradných lámp, ako blikajú, akonáhle zapadne slnko. S pohárom vína v ruke nie je nič viac relaxačné.


SUNS má kolekciu vonkajších svetiel, ktoré premenia váš priestor na jar a v lete. Na obrázku sú ich svetlá so solárnym panelom tiež lampióny na sviečky. Útulné!


3. Vonkajšie vankúše


Vonkajšie vankúše sú ideálne na leňošenie a sú dokonalým spôsobom, ako vytvoriť pohodlný životný priestor vonku. Či už ich používate so svojimi záhradnými stoličkami alebo ich položíte na podlahu ako ďalšie sedenie, vytvárajú uvoľnené prostredie, vďaka ktorému sa vaši hostia cítia viac ako doma.


Väčšina vonkajších vankúšov je vodotesných, takže nezáleží na tom, či ich necháte vonku v daždi. Vankúš Nautical Stripe Cushion od spoločnosti Very (zobrazený vyššie v námorníctve) je chladný a klasický a dodáva vašej záhrade plážovú atmosféru.


4. Záhradné deky a prehozy


Ak existuje niečo, na čo sa môžete spoľahnúť s britským počasím, potom je to tak, že hneď ako zapadne slnko, musí byť mierne chladno. Najlepším spôsobom, ako zabezpečiť, aby sa vaše zhromaždenie konalo večer, je zabezpečenie výberu prikrývok a hodov pre vašich hostí.



Ak vy alebo vaši hostia nepoužívate svoje prikrývky a deky, strategicky ich prehoďte cez stoly a stoličky, aby ste svojej záhrade dodali punc.


5. Príslušenstvo pre záhradný stôl


Ak stolováte v záhrade so svojimi hosťami, budete chcieť, aby váš záhradný stôl Lazy Susan vyzeral dobre. S niekoľkými starostlivo vybranými doplnkami môžete replikovať zážitok z jedálne vonku.



Má to aj praktické výhody, pretože vaši hostia nebudú mať počas prípravy jedla a nápojov ďalej od kuchyne.


Servírovacie podnosy poskytujú nádhernú kulisu vášmu stolu a nechajú vyniknúť farby vašich kulinárskych jedál.


Sviečky napájané z batérie alebo LED dodávajú stolu kúzlo, zatiaľ čo váza v strede vášho stola obsahujúca čerstvo rezané kvety vytvára dokonalý vrchol vašej záhradnej párty pod holým nebom.


Ak chcete pridať faktor wow, prečo do svojho stola nezačleniť bylinu alebo kvety zo svojej záhrady?

334 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page