top of page

Altánok do záhrady - aký model zvoliť?

Zaujíma vás, aký altánok do záhrady pre váš záhradný nábytok bude najlepší? Väčšine záhrad donedávna dominovali drevené konštrukcie. V súčasnosti vďaka moderným výrobným metódam ustupujú dekoratívne rustikálne konštrukcie a do popredia vystupujé moderné hliníkové pergoly. Kovové altánky sú nielen efektívnejšie, ale hlavne odolnejšie a funkčnejšie. Čo je potrebné vedieť o kovových záhradných altánkoch? Ktorý model splní vaše očakávania? Prezrite si naše návrhy a vdýchnite svojej záhrade život!



Altánok do záhrady - spôsob riešenia i počas nepriaznivého počasia


V našich zemepisných šírkach môže byť počasie vrtkavé. Určite každý z nás musel neraz zrušiť starostlivo naplánovanú záhradnú párty kvôli náhlemu ochladeniu alebo v zhone presunúť grilovačku pod záhradný dáždnik, keď z neba začal padať neohlásený dážď.

Hliníková pergola do záhrady by mal byť vyrobená z pevných materiálov, ktoré sa nezhoršia pod vplyvom meniacich sa poveternostných podmienok. Klasické drevené pergoly by mohli v dôsledku meniacej sa vlhkosti vzduchu napučať a prasknúť. UV žiarenie tiež neprispieva k udržaniu dobrého stavu. Každý z nás, kto mal v záhrade drevený altánok, ho musel v jesennom a zimnom období starostlivo impregnovať a chrániť a pravidelne osviežovať farbu. Dizajnéri, ktorí sa podieľajú na vytváraní značky Zumm, ponúkajú oveľa praktickejšie riešenie - strechu terasy vyrobenú výhradne z kovu. Inovatívne štruktúry si zachovávajú svoju bezchybnú formu aj napriek kontaktu s meniacimi sa poveternostnými podmienkami. Tak ako aj vaša záhradná sedacia súprava bude chránená a nebude vyžadovať údržbu ani žiadne postupy starostlivosti. Každý altánok pre záhradu prezentovaný na webových stránkach Garden Space je celoročným zariadením. Prezrite si modely MARANZA a PERARA!


Záhradný altánok MARANZA - estetika, kvalita, pohodlie


Moderný altánok z rady MARANZA je vyrobený výhradne z práškovo lakovaného hliníka - antikorózneho kovu, ktorý kombinuje ľahkosť s absolútnou životnosťou. K moderej hliníkovej pergole neodlúčiteľne patri aj záhradný hliníkový nábytok, ktorú skvele doplní vaše pohodlie a oddych vo vašej záhrade. Základom konštrukcie sú silné profily trvale pripevnené k zemi. Altánok do záhrady sa neničí pod vplyvom UV žiarenia, vlhkosti a extrémnych teplôt. Jeho pevnú konštrukciu nedokáže zlomiť ani veľmi silný vietor.

Najdôležitejšou súčasťou hliníkovej pergoly MARANZY je nastaviteľná strecha pozostávajúca z mnohých lamiel, teda plochých hliníkových lamiel. Použitý mechanizmus je možné prirovnať k roletám. Pomocou jednoduchého a spoľahlivého manuálneho systému môžete meniť uhol lamiel, a tým riadiť množstvo slnka dopadajúceho na strechu. Ploché lamely vytvárajú kompaktnú vodotesnú strechu s vysokou odolnosťou proti veľkému zaťaženiu (až 80 kg na m2). Terasa pokrytá pergolou MARANZA bude plne funkčnou zónou, ktorú môžete využívať aj v daždivých dňoch.

Výhodou MARANZY je možnosť jej rozšírenia o ďalšie prvky. Je vaša terasa blízko pozemku vašich susedov? Priamo za plotom je rušná, hlučná ulica? Rolety vás ochránia pred zvedavými pohľadmi susedov a okoloidúcich, aby ste mohli odpočívať v pohodlných, súkromných podmienkach a boli prekážkou chladných nárazov. Rolety je možné namontovať na ľubovoľnú bočnú alebo čelnú stenu. Sú vyrobené z odolnej, nehorľavej textilnej priadze, odolnej voči vysokej teplote, mrazu a vlhkosti. Rolety sa otvárajú v trojstupňovom systéme: 1/3, 2/3 a úplne zatvorené.Alternatívou k roletám sú prelamované žalúzie vyrobené z nenastaviteľných lamiel. Dekoratívne steny budú efektnou výzdobou konštrukcie a prvkom, ktorý terasu jemne zatieni a ochráni ju pred vetrom.


Altánok PERARA - dizajnová perla vo vašej záhrade


Štýlový, minimalistický a funkčný ... Tu je altánok PERARA! Rovnako ako MARANZA je aj PERARA vyrobená výhradne z vysoko kvalitného kovu. Terasová pergola v tejto sérii je nezávislý, samostatne stojaci prvok. Odolná konštrukcia vybavená nastaviteľnou strechou dodá vonkajšiemu usporiadaniu punc luxusu. Surový dizajn bez zbytočných ozdôb zvýrazní moderný charakter aranžmán a dodá mu expresivitu.

Keď už hovoríme o výhodách hliníkových pergol s logom značky Zumm, nemožno nespomenúť ich montáž. Každý altánok pre záhradu navrhnutý spoločnosťou Garden Space pozostáva z mobilných prvkov, ktoré je možné ľahko navzájom spojiť. Ak si chcete pred dom postaviť elegantnú strechu, nemusíte robiť nákladné a časovo náročné práce. Proces montáže konštrukcie je prekvapivo jednoduchý! Pre ľudí, ktorí si cenia pohodlie, ponúkame montážne služby. V takom prípade sa naši skúsení technici postarajú o dodanie komponentov, vykonanie potrebných meraní, zostavenie modulov a predvedenie činnosti nastavovacieho mechanizmu.

Altánok na mieru pre vašu záhradu


Záhradné hliníkové pergoly MARANZA a PERARA sú dostupné v mnohých variantoch s rôznymi rozmermi. Každý model je možné objednať v dvoch univerzálnych ušľachtilých farbách - bielej a antracitovej. Každý altánok môže byť vybavený terasovým nábytkom, vybavením a dekoráciami, ktoré mu dodajú jedinečný charakter. Nami navrhované záhradné altánky umiestnené pred domom predĺžia záhradnú sezónu o niekoľko týždňov. Aby ste si svoju záhradu užili čo najdlhšie, stojí za to obohatiť altánok o luxusný záhradný nábytok, záhradné grily, plynové radiátory, ktoré generujú príjemné, intenzívne teplo, plynové krby a náladové osvetlenie. Garantujeme, že si svoju novú oddychovú zónu obľúbite!

155 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page