top of page

5 vylepšení domu inšpirovaných jeseňou, aby vdýchli vášmu domu nový život

Pravdepodobne nepotrebujete, aby som básnila o tom, ako veľmi milujem jeseň, ale ja som tisícročie - prichádza s územím. V okamihu, keď sa do vzduchu vkradne prvý chlad, chcem už iba hibernovať doma obklopená nekonečnými prikrývkami, sviečkami a filmami na Netflixe. Jesenná výzdoba je pre mňa prvým krokom k úspechu.


Za posledné dva roky sme strávili veľa času doma, a hoci bolo obdobie, keď sme z toho už boli definitívne chorí, v jasnom októbrovom večeri je niečo o útulnej jesennej oáze, kvôli ktorej sa chceme schúliť a objať naše vnútorné domáce ja. Teraz, keď je jeseň konečne na obzore, skočíme po hlave do nášho obľúbeného ročného obdobia, ktoré zahŕňa aktualizáciu našich domovov na meniace sa obdobie. Mám tu pre vás päť nápadov pre jesenné zdobenia, ktoré bez námahy zahejú váš priestor.


1. Prehodnoťte vaše osvetlenie

Ako sa dni skracujú a noci sa predlžujú, je to ideálny čas na prehodnotenie vašej domácej atmosféry. Namiesto nahradenia prirodzeného slnečného svetla drsným stropným osvetlením prijmite útulnú atmosféru s jemnou žiarou stolových lámp, svetiel sviečok a trblietavých svetiel v sklenenej clone. Pamätajte si: Kľúčom k skvelému, okolitému osvetleniu sú vrstvy. Cieľom je mať v každej miestnosti dva až štyri zdroje svetla, aby ste bez námahy očarovali dobrým dojmom.


2. Pridajte vrstvy a textúry


Textúra je úžasný spôsob, ako vniesť do miestnosti štýl po celý rok, ale je obzvlášť dôležitá v chladnejších mesiacoch počas roka, keď vrstvy nielen prispievajú k estetickému, ale aj praktickému pohodliu. Zamerajte sa na bohaté textúry, ako je koža, drevo, zamat a tkané úplety, aby ste získali pocit hmotnosti a hĺbky, a rozhodnite sa pre kúsky, ktoré môžete jednoducho vymeniť. Drevený podnos na konferenčný stolík, puzdro z pleteného kábla alebo zamatový záves vám umožní uspokojiť sezónu bez nadmerného namáhania.


3. Vymeňte čerstvú zeleňou za sušené kvety


Na jar a v lete nám ide predovšetkým o živé kvety a pôvabné izbové rastliny, ale na jeseň sme pripravení prijať náladovejší štýl. Vymeňte svoju týždennú kyticu v obchode za sušené kvety, ktorá vás bude sprevádzať počas celej sezóny. môžete ju pípadne doplniť o jemný obraz alebo plagát s jesenným motívom.



4. Vymeňte posteľnú bielizeň


Predstavujem si, že Kathleen Kelly (hlavná postava filmu Láska cez internet) trávila víkendové jesenné rána zahrabaná v posteli, s horúcou šálkou kávy a nedeľnými novinami. Aby som bola úprimná, je to pre mňa dostatočný dôvod na kúpu novej sady posteľnej bielizne. Ak však potrebujete niečo presvedčivejšie, považujte to za konečné spojenie formy a funkcie. Útulné, dokonale pokrčené plachty poskytujú na konci dňa teplé útočisko a zároveň dodávajú vašej spálni požadovanú textúru.


5. Pridajte náznak jesennej nostalgie


Jeseň má spôsob, ako nechať všetko pôsobiť ako spomienku, aj keď to prežívate prvýkrát. Využite príležitosť a prineste do svojho domova nádych nostalgie tým, že na prázdnych plochách, ako je polica alebo konferenčný stolík, vystavíte rodinné dedičstvo alebo rodinné starožitnosti. Okamžite vo vás vdýchne pocit histórie a šarmu, ktorý je typický pre jeseň.

299 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page