top of page

5 vecí, ktoré potrebujete toto leto pri bazéne

Keď je tu leto, je čas využiť priestor vášho bazéna na maximum. Týchto 5 jednoduchých tipov vylepší funkčnosť a vzhľad vášho bazéna toto leto, aby ste si ho užili na maximum, bez ohľadu na príležitosť!


1. POHODLNÉ LEHÁTKA PRE LUXUSNÝ ZÁŽITOK V BAZÉNE


Žiadny bazén nie je kompletný bez pohodlných ležadiel pri bazéne. Pri výbere lehátka hľadajte kvalitne spracované kúsky s komponentmi, ktoré odolajú vlhkému prostrediu. Ujasnite si svoje potreby na záhradné lehátko. Chcete, aby sa rozkladacia pohovka dala ľahko presúvať, aby ste mohli sledovať slnko? Uprednostňujete extra pohodlie vankúša? Ak sa rozhodujete pre váľandu s vankúšom, hľadajte takú, ktorá je vyrobená z rýchloschnúcej peny a so snímateľnými poťahmi z kvalitnej outdoorovej látky.


2. ÚČINNÝ SLNEČNÍK, KTORÝ VÁM UMOŽNÍ MAXIMALIZOVAŤ ČAS PRI BAZÉNE


Ak plánujete stráviť väčšinu letných dní pri bazéne, budete potrebovať primeraný tieň, do ktorého sa budete môcť utiahnuť. Jednou z najefektívnejších a najuniverzálnejších možností odtieňa je dáždnik. Nielenže sú lacnou formou tienenia, ale tiež sa dajú ľahko premiestňovať po bazéne. Ak hľadáte trvalejšie riešenie zatienenia, zvážte postavenie konštrukcie pergoly s priesvitnou strechou alebo jednoducho zakrytou popínavou rastlinou pre prirodzenejší vzhľad.

Pozrite sa na dáždnik Ayr tu.


3. PRÍRODNÉ RASTLINY NA DOPLNENIE NÁVRHU VÁŠHO BAZÉNA


Usporiadanie rastlín vedľa vášho bazéna môže zlepšiť vzhľad a dojem z celého vášho vonkajšieho priestoru. Môžu tiež poskytnúť tieň, súkromie a vytvoriť pevnejšie spojenie so zvyškom vašej záhrady. V závislosti od oblasti vášho bazéna môžete pridať prirodzené rastliny obvodu alebo vysadiť zhluk atraktívnych záhradných kvetináčov. A hoci niektoré rastliny môžu znamenať väčšiu údržbu bazéna, existuje veľa odrôd, ktoré pridajú príťažlivosť bez vysokej údržby.



4. JEDNODUCHÉ SEDENIE, KTORÉ DOBRE ZVLÁDNE POČASIE


Pre tých, ktorí majú priestor na jedáleň alebo posedenie pri bazéne, sa budete chcieť uistiť, že záhradný nábytok je vhodný pre dané prostredie. Rozhodnite sa pre ľahké sedenie, ako sú hliníkové pohovky, ktoré pojmú niekoľko ľudí a nevadia im mokré plavky. Rovnako ako v prípade ležadiel, hľadajte vonkajší nábytok, ktorý je vyrobený z komponentov, ktoré sa budú dobre nosiť pri vystavení vode a drsným bazénovým chemikáliám.



5. ATRAKTÍVNE OSVETLENIE, KTORÉ ZLEPŠÍ ESTETIKU BAZÉNA


Okrem osvetlenia vo vnútri vášho bazéna sa oplatí nainštalovať osvetlenie po obvode vášho bazéna. Osvetlenie nielenže zlepší funkčnosť a bezpečnosť vášho vonkajšieho priestoru, ale môže zlepšiť aj estetiku. Osvetlenie sa dá použiť na zvýraznenie prvkov vášho bazéna, ako je vodný prvok, kamenná stena alebo socha, alebo upozorniť vašu pozornosť na okolité lístie. Dobre osvetlený priestor pri bazéne vám tiež umožní večer si vychutnať záhradu a bazén z domu.

Viac inšpirácie nájdete v tomto sprievodcovi osvetlením.

Chcete nájsť dokonalé vonkajšie kúsky, ktoré doplnia váš bazén? Pozrite si náš online katalóg tu, kde nájdete ďalšie inšpirácie na bývanie v prírode.

68 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page