top of page

5 pomôcok do domácnosti, s ktorými bude upratovanie hračka

Popularita upratovania v posledných rokoch rastie. Uprataná domácnosť znamená pokojnú myseľ podľa mnohých kultúr. Niet pochýb o tom, že v čistom a organizovanom priestore sa skutočne cítime lepšie a podávame i lepší výkon. Máme tiež lepší prehľad o veciach, ktoré sa v domácnosti nachádzajú. Ak upratovaniu stále neviete prísť na chuť, pripravili sme pre vás niekoľko pomocníkov, ktoré vám pomôžu zvládnuť upratovanie s ľahkosťou. Vyhrnúť rukávy, nachystať čističe a pustiť obľúbenú hudbu. Púšťame sa do toho!



Prachovka z mikrovlákna

Prach a pavučiny sú pravidelnými návštevníkmi každej domácnosti. Stavte pri upratovaní na prachovku z mikrovlákna, ktorá disponuje teleskopickou rukoväťou. S jej pomocou odstránite prach a pavučiny aj z ťažko dostupných rohov miestnosti.

Tyčový vysávač

Rýchle upratovanie môžete zvládnuť pokojne i každý deň. Najmä v prípade, že máte po ruke výkonný tyčový vysávač, ktorý dokáže odstrániť prach a smeti z kobercov i podláh. Nízka hmotnosť prístroja je výhodou. Ak už správny vysávač máte, zamerajte sa napríklad na multifunkčnú kefu na prach, ktorá si dokáže poradiť i s ťažšie dostupnými miestami.

Čistič na žalúzie

Žalúzie často patria medzi prehliadaný prvok v interiéri. Faktom však ostáva, že sa na nich dokáže zachytiť naozaj veľké množstvo prachu. Ich samostatné čistenie sa môže premeniť na nočnú moru a pravdepodobne sa k nemu nebudete vracať príliš často. Ak však viete staviť na správneho pomocníka, čistenie žalúzií zvládnete rýchlo a bez starostí. Čistič na žalúzie jednoducho umiestnite na svoj vysávač a pustíte sa do práce. O pár minút môže byť čistenie úspešne za vami a vy už nebudete mať voči čisteniu žalúzií averziu.

Vákuové vrecia

Sú kľúčovým prvkom najmä v prípade, že sa chystáte zorganizovať svoj šatník alebo plyšové hračky svojich detí. Nemusíte automaticky vyhodiť všetko len preto, aby ste udržali v domácnosti poriadok. Nechajte si v skriniach len sezónne oblečenie a všetky ostatné kúsky umiestnite do vákuového vreca. Vrece skvelo šetrí priestor a ochráni vaše oblečenie i pred prípadnými nepozvanými návštevníkmi, ktorí by ho mohli zničiť.

Čistiaca hmota SuperClean

Nie je žiadnym tajomstvom, že klávesnica patrí medzi najšpinavšie oblasti domácnosti. Niektoré merania dokonca ukazujú, že je špinavšia ako samotná toaleta. Ak často bojujete s hrubými nečistotami, ktoré padajú do priestorov medzi klávesami, stavte na čistiacu hmotu SuperClean, ktorá dokáže zachytiť drobné nečistoty a odstrániť ich bez poškodenia klávesnice.

Upratovanie nemusí byť náročnou činnosťou. So správnymi pomocníkmi sa môže stať domácim rituálom, na ktorý sa budete tešiť (alebo aspoň pri ňom nebudete nahnevane škrípať zubami).

83 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page